I det fynske folks tjeneste

Rådmands rejse skaber problemer for borgmester

Rådmand Erik Simonsens ferierejse til Cambodia skaber nu problemer for Odenses borgmester Jan Boye(K).

Susanne Bækholm kan bringe borgmester Jan Boye i mindretal

Susanne Bækholm er indkaldt som suppleant til onsdagens byrådsmøde, og hun har meldt sig ud af De Radikale og vil ikke love at stemme sammen med de borgerlige.

Susanne Bækholm har hele tiden været en af de skarpeste kritikere af Erik Simonsen fra sit eget parti. Og da det fornylig stod klart, at hun ville blive indkaldt som suppleant for rådmanden, tog hun konsekvensen og meldte sig ud af partiet for at kunne stå frit til aftenens byrådsmøde.

Følger sin overbevisning

- Jeg stemmer alene efter min overbevisning og kan ikke dikteres noget af det radikale parti, siger Susanne Bækholm til Fyens Stiftstidende.

Suppleantens holdning kan blive afgørende i en sag om det ny fælleskommunale bussystem. Byrådet skal komme med et høringssvar omkring takstsystemet for bybusserne i Odense.

Socialdemokraterne og venstrefløjen mangler kun én stemme for at få flertal for et høringssvar, der anbefaler at bevare den nuværende struktur med én takstzone. De borgerlige mangler ligeledes én stemme for at få deres høringssvar igennem, der anbefaler en ny takststruktur. Derfor bliver Susanne Bækholms stemme afgørende.

Susanne Bækholm vil først på byrådsmødet afsløre hvilken fløj hun støtter. Under alle omstændigheder er sagen for lille til at det vil betyde noget politisk for borgmester Jan Boye.