Rambuktyve tomhændet fra Ringe

En farvepatron har gjort kontanterne i hæveautomaten fra Ringe ubrugelige. Sådan lyder det fra Danske Banks sikkerhedschef. Det skriver fyens.dk.

Hvis en hæveautomat flyttes, så vil en farvepatron automatisk blive udløst. Derfor er udbyttet af nattens rambuktyveri i Ringe med stor sandsynlighed værdiløst.

De tre rambuktyve er efter nattens tyveri mod Danske Bank i Ringe fortsat på fri fod. Udbytte af nattens arbejde har de tre dog næppe fået.

"Tyvene har fået en pose maling med pengesedler med sig, så med mindre, der er nogen, som vil tage imod grønne pengesedler, er udbyttet intet værd, siger Danske Banks sikkerhedschef Egil Blåbjerg til Fyens.dk. Han er meget overbevist om, pengesedlerne er "vanskeligt omsættelige".

Tyvene har fået en pose maling med pengesedler med sig, så med mindre, der er nogen, som vil tage imod grønne pengesedler, er udbyttet intet værd

Banken arbejder løbende på at optimere sikkerheden omkring pengeautomaterne. En sikkerhed man ikke vil fortælle offentligheden om. På plakaten er altid, hvordan man bedst muligt undgår, at beboere i nærheden af bankerne kommer i fare.

"Jeg kan sige, at vi arbejder løbende på at placere hæveautomaterne, så de udgør mindst mulig risiko for de mennesker, der bor i nærheden. Det er meget uheldigt, når det går ud over almindelige borgere, og vi er utrolig kede af, at det er gået ud over beboerne i Ringe," forklarer Egil Blåbjerg.

Du kan se en video fra det voldsomme tyveri ved at klikke her

Oversigt

    Oversigt