I det fynske folks tjeneste

Ransagning i Vollsmose: 17-årig sigtet i stor sag om databedrageri

Politiet har foretaget en ransagning hos en 17-årig dreng, der bor i Odense. Drengen er sigtet i større sag om databedrageri og hæleri.

Fyns Politi har den 21. juli 2017 foretaget en ransagning på Slåenhaven i Vollsmose i et større sagskompleks vedrørende databedrageri og hæleri.

Flere webshops har i perioden fra den 21. februar til den 12. juni 2017 oplevet, at der blev handlet hos dem for efterfølgende at kunne konstatere, at der var betalt med stjålne kreditkortoplysninger, lyder det i en pressemeddelelse fra Fyns Politi. 

Læs også Hjul løsnet på festivalgæsters biler

Varerne var fremsendt og udleveret fra forskellige webshops.

Ransagningen blev foretaget hos en 17-årig dreng, der bor hjemme ved sine forældre. Ransagningen blev gennemført med henblik på at sikre beviser i sagen. Der blev under ransagningen fundet flere varer fra forskellige webshops, oplyser politiet.

Politi: Eksplosiv stigning i antallet af bedrageri på nettet

Drengen blev anholdt, sigtet og løsladt, efter at politiet var færdige med afhøringen. Drengen har ifølge politiet aflagt delvis tilståelse.

- Vi har desværre oplevet en eksplosiv stigning i antallet af databedragerier i forbindelse med nethandel. Der er et massivt misbrug af stjålne kreditkortoplysninger, hvilket påfører netbutikkerne store tab. Oftest er svindlen organiseret lige fra bestilling til afhentning i en pakkeboks, siger afdelingsleder Jørgen Andersen.

Fyns Politi opfordrer netbutikkerne til ikke at sende pakker af sted, hvis der den mindste mistanke om svindel.