I det fynske folks tjeneste

Rap i trafikken

Odense kommune opfordrer forældrene i daginstitutionerne til at droppe bilen. I stedet bør de gå eller cykle med deres børn. Se hjemmesiden for cykelkampagnen

Ny kampagne for at erstatte cyklen med bilen

Odense kommune opfordrer forældrene i daginstitutionerne til at droppe bilen. I stedet bør de gå eller cykle med deres børn.

Mandag gik startskuddet til kampagnen Rap i trafikken, hvor 3000 odenseanske børn og deres forældre konkurrerer om at cykle eller gå til børnehaven. I løbet af de næste 14 dage besøger kyllingen Cykel-Anton de 53 daginstitutioner, der deltager i kampagnen.

"Flere og flere børn er overvægtige og bevæger sig for lidt. Derfor er det vigtigt at sætte ind i en tidlig alder, hvor deres vaner dannes", siger Troels Andersen, der er projektleder for Cykelby-projektet i Odense.

"Hvis børn vokser op med at sætte sig ind på bagsædet i en bil, er deres største ønske at sætte sig på forsædet som voksen", siger han.

Hvis børnene i stedet vænnes til at det er naturligt at cykle eller gå, kan det måske forebygge nogle af de livsstilssygdomme, dårlig form er skyld i.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.