Rap mod arbejdsulykker

Unge under 25 år på arbejdsmarkedet har størst risiko for at blive ramt af en arbejdsulykker. En kampagne for at få de unge til at passe bedre på sig selv nåede torsdag til Odense.

Hvert år bliver der anmeldt 5718 arbejdsulykker blandt unge under 25 år. Men da kun hver femte skade bliver anmeldt er antalle af arbejdsulykker blandt unge omkring 28.000 hver eneste år. Otte unge dør hvert år på arbejdet og her i blandt er to under 18 år.

Disse alvorlige tal er baggrunden for, at der i hele EU i uge 43 bliver sat fokus på de unges arbejdsmiljø. Kampagnen er organiseret af det Europæiske Arbejdsmiljø Agentur og i Danmark bliver kampagnen gennemført af  Arbejdstilsynet.

De unge er for ivrige

- Mange unge er ivirige og vil gerne i gang med arbejdet, og det gør at de har svært ved at se når noget er farligt. Det vil vi gerne sætte fokus på, siger chefen Jan Møller Mikkelsen fra Tilsynscenter på Fyn

Torsdag fik Teknisk Skole i Odense besøg af kampagnen, der blandt andet får hjælp fra rapperne Per Vers og Ole Omkvæd. Formålet med den alternative kampagneform, er at få de unge til at droppe den dumdristige og popsmarte stil på jobbet.

- Jeg synes det er en god ide, jeg kender mange håndværkere som siger at de ikke altid arbejder lige forsvarligt, så det er en god ide med sådan en kampagne, siger Anne Høj, elev på Teknisk Skole.

Oversigt

    Oversigt