Rapport: Motorvej ingen gevinst for Svendborg

Svendborg er et eksempel på, at det ikke er motorveje, der får folk til at blive i eller flytte til områder i udkanten af Danmark, hedder det i ny rapport om motorveje til udkantsområder.

 - Troen på, at alting opstår omkring motorveje, holder simpelthen ikke, siger forsker i landdistrikter.
Hvis beboerne i udkantsområderne tror, at nye motorveje vil redde fremtiden og sikre vækst og stigende befolkningstal, skal de nok ikke glæde sig for tidligt.
 En rapport fra tænketanken Kraka slår fast, at motorveje ikke hjælper på befolkningstallet i landområderne, skriver Jyllands-Posten.
 I rapporten bliver Lolland, Esbjerg og Svendborg nævnt som eksempler på, at det ikke er motorveje, der får folk til at blive i eller flytte til områder i udkanten af Danmark.
 Samme vurdering har både trafikforskere og landdistriktsforskere, mens politikerne stadig tror på, at flere motorveje giver mere vækst.
 - Det ser ud til, at motorveje snarere dræner arbejdspladser væk fra udkantsområderne end skaber nye, lyder det ifølge Jyllands-Posten fra trafikforsker Per Homann Jespersen fra Roskilde Universitet, RUC.
 Seniorforsker Hanne Tanvig fra Københavns Universitet er af samme opfattelse:
 - Troen på, at alting opstår omkring motorveje, holder simpelthen ikke, siger hun til avisen.
 Ifølge erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) er analysens konklusion "noget værre københavneri". Han kalder det "sund fornuft", at gode trafikale forhold er med til at sikre befolkningsudviklingen i yderområderne.
 - Jeg føler mig overbevist om, at motorvejene både i Nordjylland og til Esbjerg har haft en gunstig indvirkning på befolkningsudviklingen, siger Troels Lund Poulsen til Jyllands-Posten.

Oversigt

    Oversigt