Rasmus Christensen reddede sin vens liv

Det var en majaften for to år siden, at Rasmus Christensen var med til at redde sin bedste vens liv, da han faldt om med hjertestop på Korinth Efterskole.

Rasmus Christensen var i gang med at lave mad i skolekøkkenet, da en veninde kom løbende og fortalte, at en af deres skolekammerater var faldet om på sin seng og ikke længere trak vejret.

"Min lærer går op, og jeg går hurtigt efter. Der ligger han så helt blå om munden, og han trækker ikke vejret. Han er helt hvid i hovedet og ligger bare helt livløs," siger han.

Rasmus Christensen havde kort tid forinden været på et førstehjælpskursus, som efterskolen havde arrangeret. Det var her, han havde lært, hvor vigtigt det er at komme i gang med den livreddende førstehjælp, og hvor vigtigt det er, at få fat i en hjertestarter. Han løb derfor ned til sportshallen i Korinth og fik fat i en hjertestarter.

For Rasmus Christensen er der ikke nogen tvivl om, at det er på grund af førstehjælpskurset, at han følte sig sikker nok til at handle så hurtigt, som han gjorde.

"Jeg mener, at det er på grund af førstehjælpskurset, at jeg kunne handle på den måde, som jeg gjorde. Det har givet mig nogle værktøjer til at kunne reagere i sådan en situation, " siger han.

Oversigt

    Oversigt