Rasmussen var tidligt sikker på VM-sejren

Da først Alex Rasmussen fik slået hul, vidste han, at han ville vinde VM-titlen i scratch. - Det er ubeskriveligt at vinde på hjemmebane, siger han.

Alex Rasmussen kunne tidligt mærke, at han ville vinde VM i scratch. Benene var lette og formen god, og da først han fik hul vidste han, at den var hjemme.

- Jeg vidste, at da jeg først kom rundt, så kunne jeg sætte farten ned til 80 procent, og så vinde den afsluttende spurt, siger Alex Rasmussen, der også var verdensmester i disciplinen i 2005.

- Første gang er altid noget specielt. Men det er fantastisk, ja det er ubeskriveligt at vinde på hjemmebane, siger han.

Han var løbets store favorit, og alt andet end en guldmedalje havde paradoksalt nok været en skuffelse. Og det havde sat tankerne i gang hos Team Saxo Bank-rytteren.

- Jeg var selvfølgelig bange for at skuffe. Alle kiggede på mig, og jeg ville under alle omstændigheder ud at vise noget, forsøge at komme på forkant. Og det lykkedes, siger Alex Rasmussen.

Han ser med ro i sindet frem mod lørdagens parløb, hvor han sammen med Michael Mørkøv er favorit til at genvinde VM-titlen.

- Nu har jeg vist, at formen i hvert fald er der. Men heldet skal selvfølgelig også være på plads, før vi vinder.

Oversigt

    Oversigt