I det fynske folks tjeneste

Rasmussen vil drille Cancellara og Boasson

Alex Rasmussen går efter sejren på afsluttende enkeltstart i Tirreno, hvor også Cancellara og Boasson er med.

Overlevelse i bjergene og hårdt hjælpearbejde har været Alex Rasmussens sure pligt i Tirreno-Adriatico de seneste dage, men på tirsdagens afsluttende etape vil den danske cykelrytter køre med om sejren. Hans favoritdisciplin er på programmet.

9,3 kilometer mod uret på en flad og lige strækning tænder optimismen hos Garmin Barraduca-rytteren efter en hård uge.

- Jeg går efter at vinde, men hvis føler, at jeg har kørt den perfekte enkeltstart, og det drejer sig om to sekunder, så er jeg også tilfreds, siger Alex Rasmussen.

Stærke modstandere

Forhåndsfavoritterne er Fabian Cancellara, der har demonstreret stærk form med sejr i Strade Bianche, og nordmanden Edvald Boasson Hagen, som er kommet sig over sygdom og fredag vandt 3. etape af Tirreno-Adriatico.

- Der er nogle stærke folk i feltet med Fabian og Boasson Hagen, så det bliver ekstra spændende at måle sig med dem. Nu skal jeg lige have i dag overstået, men jeg har haft fokus på den enkeltstart det sidste stykke tid, siger Rasmussen.

Ruten passer godt

Ruten minder meget om den, Alex Rasmussen vandt for to år siden i Ruta del Sol, hvor han besejrede Bradley Wiggins, Tony Martin, og Michael Rogers. Den var 10,9 km.

- Den var lidt længere, men den var også langs kysten og helt flad. Den er helt flad, så den kunne ikke ligge bedre til mig. Det er helt optimalt.

- Distancen passer mig fint. Den måtte da gerne være længere, men 9,3 kilometer er en rigtig god distance, så jeg glæder mig bare til at komme ud at prøvekøre den. Det bliver i morgen, inden jeg skal starte, siger Alex Rasmussen.

Cancellara er favorit

Schweizeren Fabian Cancellara fra Radioshack-Nissan-Trek må dog være favorit, vurderer fynboen:

- Jeg tror, at Fabian er favorit. Han er altid super stærk, og inden klassikerne er han altid motiveret for at få et resultat, han kan tage med til Milano-San Remo og brostensklassikerne. Så jeg kunne forestille mig, at han vil gøre det godt.

Ved du noget? Så send os et tip