Rattanmøbler...Ej helt ærligt

Kendte afdøde designere som Arne Jacobsen og Nanna Ditzel står bag nogle af de helt store successer indenfor møbler af junglelianer - eller rattan. Nu leder fynsk firma efter unge designere, der kan løfte rattan-arven.

SIKA design, der producerer de store designers rattan-klassikere har inviteret 15 studerende fra Designskolen i København for at komme med nye designforslag.

- Rent faktisk var Arne Jacobsens allerførste stol et rattan møbel - og det kunne være sjovt, hvis vi fandt den nye Arne Jacobsen iblandt de studerende, fortæller Michael Maegaard fra SIKA design.

De danske rattan-møbler bliver i dag eksporteret til 70 lande, men de har ikke altid været voldsomme populære herhjemme.

- Lige da jeg hørte, at vi skulle lave rattan-møbler tænkte jeg: Neej, fortæller studerende Mette Kathrine Bloch Larsen.

Råmaterialet rattan må ikke forlade Indonesien. Derfor skal det hele foregå på en designworkshop i materialets hjemland. Det er i næste måned sammen med Dronning Margrethes officielle rejse til Indonesien.

Oversigt

    Oversigt