Red Barnet: Tullebølles ledelse har svigtet

Ifølge Red Barnet er ledelsens håndtering af problemerne på Tullebølle meget kritisabel.

Artiklen er opdateret lørdag klokken 11.15 med kommentarer fra Sisi Eibye, asyldirektør, Langeland Kommune. 

Det er ledelsen på Børnecenter Tullebølle, der har ansvaret for de seneste måneders problemer på stedet. Og det ansvar har de svigtet. Så klar i mælet er Kuno Sørensen, der er psykolog i Red Barnet.

- For bare at tage et eksempel er de ikke gået videre med hændelserne om personalets seksuelle overgreb på de unge, selvom det fandt sted i sommer. Og den slags skal indberettes med det samme, så der kan gribes ind. Det er ikke sket, og det er meget kritisabelt, siger Kuno Sørensen.

Sisi Eibye, asyldirektør, Langeland Kommune, fortæller i en mail til TV 2/FYN, at det ikke er korrekt. De har overholdt reglerne og serviceloven, som siger, at de har handleforpligtelse i sådanne alvorlige sager, men at det er en fejl og dybt beklageligt, at de ikke har fået informeret om sagerne opadtil i systemet.

Men det er ikke kun personalets overgreb på asylbørnene, der har været håndteret forkert. Også den mangelfulde konsekvens over for beboernes trusler og hærværk er problematisk.

– Når man ikke prompte griber ind over for den slags, skaber det utryghed, for så opstår der tvivl om, hvem der har magten på stedet. De unge drenge er sårbare og har brug for klare rammer og forståelse af, hvem der har styringen. Ellers ender de med selv at overtage magten og gøre ting, de aldrig ville gøre, hvis det var klart, hvilke grænser der er på centeret, afslutter psykologen fra Red Barnet.

Dette er ifølge Sisi Eibye heller ikke korrekt. Hun fortæller til TV2/FYN, at de har i de konkrete sager udvist den konsekvens, som i henhold til  deres rammevilkår er givet. Derudover er der også sket anmeldelser til politiet.

Den beskrivelse kan Ingrid Hartelius Dall, der er er jurist Børns Vilkår, udmærket genkende.

- Vi har at gøre med børn, som er meget udsatte, og de har brug for klare rammer og regler. De har været på flugt fra krig og er endt langt fra deres familier og vante rammer, og det reagerer de på det. Det vil alle børn gøre. At håndtere det kræver, at centrene er deres ansvar bevidst. Og hvis der er børn med problemer, som de ikke selv kan klare, skal de kontakte de kommunale myndigheder. For det kræver meget velkvalificeret personale at løse de her problemer

TV 2/Fyn arbejder på at få en kommentar fra Langelands borgmester, Bjarne Nielsen.

Oversigt

    Oversigt