Redaktør: Stavnsager får bøvl med sit byråd

Utilfredshed med magtfordeling blandt små partier i Faaborg-Midtfyns nye byråd. Sådan lyder vurdering fra avis-redaktør.

Natten til onsdag kunne socialdemokraternes Hans Stavnsager med støtte fra et samlet byråd lade sig udråbe som borgmester i Faaborg-Midtfyn Kommune.

quote Han ligner den store alfader, når han har fået 25 mand til at skrive under på en konstituering, men så nemt får han det ikke.

Torsten Cilleborg, redaktør, Fyns Amts Avis, Faaborg

Men selvom kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn ligner en stor, enig familie, så er der allerede utilfredshed at spore.

-  Han ligner den store alfader, når han har fået 25 mand til at skrive under på en konstituering, men så nemt får han det ikke.

Sådan lyder det fra Fyns Amts Avis' redaktør i Faaborg, Torsten Cilleborg.

Utilfredse små partier

Han vurderer, at Hans Stavnsager får særdeles svært ved at styre sit nye byråd.

- Der er faktisk en utilfredshed blandt de små partier over, at de ikke er blevet tilbudt mere indflydelse. Det havde de regnet med. Det havde de håbet på, og det var, hvad der var lagt op til i valgkampen, siger Torsten Cilleborg.

Avisredaktør sporer problemer i Faaborg-Midtfyns nye byråd.

For i det Hans Stavnsager valgte åt gå efter en bred konstituering, blev det heller ikke til nogen formandsskaber for nogen af kommunens udvalg.

Som kommunalbestyrelsens næststørste parti fik Venstre to formandsskaber. Dansk Folkeparti fik et. Og Socialdemokraterne fik tre.

Radikale, Alternativet, Konservative, SF og Enhedslisten fik således ingen formandskaber i de stående udvalg. 

De fem partier har dog fået plads som menige medlemmer i de forskellige udvalg. Flere er også repræsenteret i det magtfulde økonomiudvalg.

Oversigt

    Oversigt