Redaktør: Stor fordel for Fyn med tre ministre

Politisk redaktør Jesper Buch har høje forventninger til, at de tre fynske ministre ikke glemmer deres fynske rødder i den nye regering.

Den nye VLAK-regering giver plads til tre fynskvalgte ministre, og det er ifølge TV 2/FYNs politiske redaktør, Jesper Buch, overraskende mange. 

- Det mest almindelige i gode tider er, at vi har én eller to fynske ministre, fortæller han.

Ministergruppen bliver efter lange forhandlinger mellem Venstre, Konservative og Liberal Alliance udvidet med Mai Mercado fra Konservative og Merete Risager fra Liberal Alliance. Venstre-politikeren Lars Christian Lilleholt beholder sin post som energi,- fornynings- og klimaminister. 

quote Skal vi ikke nøjes med at sige, at vi i hvert fald har nogle forventninger til, at de gør et stykke arbejde som fynboer.

Jesper Buch, politisk redaktør

- Vi får som fynboer en større repræsentation i regeringen, og netop det, at regeringsinderkredsen har nogle repræsentanter fra det her område, tror jeg, er en fordel, fortæller Jesper Buch.

Og selvom de fynskvalgte ministre ikke synligt vil tilgodese deres eget område, er TV 2/FYNS politiske redaktør overbevist om, at de så vidt muligt vil pleje deres bagland.

- Du vil ikke komme til at opleve, at de her tre fynske ministre går ud og kæmper udadtil. Det kan de ikke. Men de kan udøve indflydelse på en anden måde, mener Jesper Buch. 

Han kan, som mange andre, ikke spå, og derfor vil kun historien vise, om de nye ministre holder fast i deres rødder. 

- Skal vi ikke nøjes med at sige, at vi i hvert fald har nogle forventninger til, at de gør et stykke arbejde som fynboer, siger Jesper Buch.

Se hele Jesper Buchs analyse af den nye VLAK-regerings her.

 

Oversigt

    Oversigt