I det fynske folks tjeneste

Reddet af OUHs nye scanner

Jens Lundblad kan nu vende hjem til Jakobshavn med udsigten til at blive helt rask.

Det første barn i Danmark er nu blevet scannet i en supermoderne PET-scanner.  Det foregik på Odense Universitetshospital.

Vender hjem fredag

Fire-årige Jens Lundblad var opgivet af lægerne på Rigshospitalet, men er nu i væsentlig bedring efter lægerne på Odense Universitetshospital har kunnet give ham en præcis diagnose.

Drengen er fra Jakobshavn i Grønland og er født med et for højt insulin-niveau i kroppen. De første tre måneder af sit liv havde han konstant kramper. Sygdommen betød, at drengen var i alvorlig fare for at få en hjerneskade.

I PET-scanneren kunne de fynske læger se, at drengens bugspytkirtel ikke fungerede optimalt. Nu er han medicineret, så sygdommen bliver holdt i skak. I en alder af syv-otte år er det meningen, han skal trappes ud af medicinen. På det tidspunkt vil han være vokset fra sygdommen.

Fredag planlægger Jens Lundblad og hans familie at rejse tilbage til Grønland. Her har de ikke været siden september på grund af indlæggelserne først på Rigshospitalet og til sidst på Odense Universitetshospital.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.