I det fynske folks tjeneste

Reddet fra druknedøden ved et tilfælde

En 50-årig sejler faldt fredag overbord i Fyn Cup. Han var tæt på at dø men blev reddet ved et tilfælde.

Det var mandskabet på denne båd, Gemnini, der kom manden til undsætning.

En sejler var fem minutter fra døden, da han faldt over bord i Fyn Cup fredag. Båden han sejlede på havde ingen radio, og kunne derfor ikke tilkalde hjælp.
I stedet ville de andre på båden tænde motoren og sejle den 50-årige til undsætning. Men et reb sætter sig fast i motoren, og de tilbageværende kunne derfor handlingslammede se til, mens sejleren kæmpede for sit liv.

Ved et tilfælde befandt et fartøj fra marinehjemmeværnet sig i området. De var blevet tilkaldt til en anden drukneulykke.

-Tæt på den 50-årige lå der også en anden mand i vandet og kæmpede for sit liv. Hans båd havde en radio, og de havde tilkaldt os, fortæller kaptajnløjtnant Torben Lund-Larsen fra Søværnet.

De to overbordfaldne lå mindre end 300 meter fra hinanden i skumringen. Mandskabet på båden Gemini ledte i vandet efter manden. De finder i stedet den 50-årige og får ham hevet op på båden.

- Der er ingen tvivl om, at han havde været død, hvis vi ikke havde fundet ham. Havde han ligget fem minutter længere i vandet var han blevet bevidstløs, og så er der ikke langt til druknedøden, siger Torben Lund-Larsen.

Den 50-årige var meget omtumlet og havde skader på hænder og hovedet, og har siden ulykken været indlagt på sygehuset i Svendborg.
Den anden mand, der var faldet over bord, blev reddet af sin egen båd og har det godt.

Båden Gemini skulle egentlig slet ikke have sejlet i området omkring Fyn. De blev tilkaldt af Søværnets Operative Kommando, da der var havkajakroere i havsnød ved Kerteminde. Vejret var dårligt og der var mange sejlere på vandet i forbindelse med Fyn Cup, derfor ville Søværnet gerne have en ekstra båd i området.

Se Søværnets rapport her