Reddet fra druknedøden ved et tilfælde

En 50-årig sejler faldt fredag overbord i Fyn Cup. Han var tæt på at dø men blev reddet ved et tilfælde.

En sejler var fem minutter fra døden, da han faldt over bord i Fyn Cup fredag. Båden han sejlede på havde ingen radio, og kunne derfor ikke tilkalde hjælp.
I stedet ville de andre på båden tænde motoren og sejle den 50-årige til undsætning. Men et reb sætter sig fast i motoren, og de tilbageværende kunne derfor handlingslammede se til, mens sejleren kæmpede for sit liv.

Ved et tilfælde befandt et fartøj fra marinehjemmeværnet sig i området. De var blevet tilkaldt til en anden drukneulykke.

-Tæt på den 50-årige lå der også en anden mand i vandet og kæmpede for sit liv. Hans båd havde en radio, og de havde tilkaldt os, fortæller kaptajnløjtnant Torben Lund-Larsen fra Søværnet.

De to overbordfaldne lå mindre end 300 meter fra hinanden i skumringen. Mandskabet på båden Gemini ledte i vandet efter manden. De finder i stedet den 50-årige og får ham hevet op på båden.

- Der er ingen tvivl om, at han havde været død, hvis vi ikke havde fundet ham. Havde han ligget fem minutter længere i vandet var han blevet bevidstløs, og så er der ikke langt til druknedøden, siger Torben Lund-Larsen.

Den 50-årige var meget omtumlet og havde skader på hænder og hovedet, og har siden ulykken været indlagt på sygehuset i Svendborg.
Den anden mand, der var faldet over bord, blev reddet af sin egen båd og har det godt.

Båden Gemini skulle egentlig slet ikke have sejlet i området omkring Fyn. De blev tilkaldt af Søværnets Operative Kommando, da der var havkajakroere i havsnød ved Kerteminde. Vejret var dårligt og der var mange sejlere på vandet i forbindelse med Fyn Cup, derfor ville Søværnet gerne have en ekstra båd i området.

Se Søværnets rapport her

Oversigt

    Oversigt