Rederi beklager kaptajns beruselse

Kaptajnen på det grundstødte skib South Michelle drak sig fuld, fordi han var rystet oven på hændelsen og ikke kunne stå for presset. Det siger rederiets administrerende direktør.

Flemming Pedersen er administrerende direktør i Assens-shippingfirmaet A. Fage-Pedersen, der ejer rederiet South Maritime. I en udtalelse til TV 2/FYN siger han:

- Der har verseret rygter om hvorvidt skibsføreren skulle have været beruset ved selve grundstødningen, men rederiets personale og andre myndigheder var flere gange i telefonisk kontakt med skibsføreren og ingen af parterne har bemærket at dette skulle være tilfældet. Men skibsføreren var naturligvis rystet over situationen.

Rederiet tager afstand fra kaptajnens reaktion, men vil endnu ikke udtale sig om konsekvensen.

- Rederiet kan dog bekræfte at skibsføreren efter grundstødningen tilsyneladende ikke kunne stå for presset, og derfor efterfølgende dag desværre indtog alkohol. Dette er selvfølgelig uacceptabelt og beklageligt, skriver Flemming Pedersen i udtalelsen.

South Michelle var på vej til Assens for at laste sukkerroer, der skulle sejles til Nakskov, da det fredag aften grundstødte. Skibet blev lørdag bragt flot med en slæbebåd. Efter at det blevet dykkerundersøgt, har man kun konstateret skrabemærker på bunden. 

Oversigt

    Oversigt