21-årig dykker fra Odense fundet død i havet mellem Ærø og Als

Efter fem en halv times søgning med helikopter, både og dykkere er savnet dykker fra Odense fundet død. Kongeskibet Dannebrog koordinerede eftersøgningen.

En 21-årig sportsdykker fra Morud blev søndag meldt savnet i farvandet mellem Ærø og Als, og en større eftersøgning med helikopter og flere fartøjer blev sat i gang. 

Efter fem en halv times intensiv eftersøgning, hvor flere dykkerhold, fra blandt andre Søværnets Minørtjeneste, deltog, blev den savnede unge mand fundet død.

Han blev kort før klokken 20 fundet død af civile dykkere fra dykkerklubben Narhvalen, som var taget ud at dykke med, oplyser Fyns Politi på Twitter.

Allerede inden da havde politiet oplyst, at det var vurderingen, at det ikke længere var sandsynligt at finde ham i live.

Dykkede efter vrag på 32 meters dybde

Den unge mand dykkede sammen med andre medlemmer af dykkerklubben Narhvalen fra en gummibåd på vraget af en tysk motortorpedobåd fra 2. verdenskrig.

Vraget ligger på 32 meters dybde. I forbindelse med dykningen blev dykkerlederen i gummibåden, mens tre andre dykkede ned mod vraget. 

- I 25 meters dybde tilkendegav den 21-årige ved fagter, at han ville gå til overfladen. De to andre fortsatte ned til vraget, men returnerede kort tid efter til overfladen, oplyste Fyns Politi søndag aften i en pressemeddelelse.

Imidlertid dukkede den 21-årige ikke op, og derfor blev der slået alarm.

Kongeskibet Dannebrog koordinerede

Eftersøgningen blev sat i gang kort efter klokken 14.30 med en redningshelikopter, der ledte efter den savnede dykker i havoverfladen. 

Ved 16-tiden blev eftersøgningen udvidet, og flere dykkerhold har været nede og dykke efter den forsvundne.

På grund af den store havdybde kan dykkerne kun være neddykket i kort tid for at undersøge havbunden omkring vraget.

Eftersøgningen efter den savnede blev koordineret af Kongeskibet Dannebrog, der er på en træningssejlads i området, og tidligere søndag var sejlet ud fra Assens, hvor det havde ligget til kaj siden lørdag eftermiddag.

Adskillige fartøjer deltog i eftersøgningen. Marinehjemmeværnet havde de to fartøjer "Budstikken" og "Luna" i området med gummibåde. Desuden assisterede et fartøj fra Sønderborg Beredskab og Ærø Søredningsforening, oplyser Forsvarets Operationscenter. 

Også det tyske redningsfartøj "Nis Randers", samt et tysk civilt fartøj tilbød hjælp.

De pårørende til den 21-årige er underrettet, oplyser politiet.

 

Oversigt

    Oversigt