Redningsindsats i Storebæltstunnel effektiv

Indsatsen under brandulykken i tunnellen under Storebælt forløb effektivt og fulgte gældende planer og procedurer. Det er konklusionen på en indledende evaluering efter ulykken natten til tirsdag.

Konstruktivt samarbejde

Repræsentanter for de myndigheder, der deltog i redningsarbejdet, mødtes tirsdag for at lave en indledende evaluering af indsatsen, og de var godt tilfredse.

Indsatsen forløb effektivt og fulgte de gældende planer og procedurer. Indsatsen var præget af meget tæt og konstruktivt samarbejde på tværs af myndighederne, hedder det i en pressemeddelelse.

Det lykkedes hurtigt at få overblik over situationen og at få ilden under kontrol. De tre medarbejdere fra Banedanmark blev hurtigt evakueret og bragt til Slagelse Sygehus, hvorfra de senere på dagen kunne udskrives.

Deltagerne i mødet hos Slagelse Politi var repræsentanter for politiet, Redningsberedskabet, Sundhedsberedskabet, Sund & Bælt, DSB og Banedanmark.

Kontaktgruppen vil sidst i juni lave en skriftlig evaluering, som efterfølgende bliver offentliggjort.

Brandårsag undersøges

Ulykken skete natten til tirsdag, da der udbrød brand i et af Banedanmarks arbejdskøretøjer inde i tunnellen.

På grund af branden kørte togene med mindre forsinkelser det meste af tirsdag.

Det ødelagte køretøj bliver onsdag transporteret til Banedanmark i Roskilde, hvor Slagelse Politi og Havarikommissionen fortsætter de tekniske undersøgelser for at finde årsagen til branden.

Oversigt

    Oversigt