Redningskrans til Falckelever

Der kan være hjælp på vej til de 12 Falckredderelever, der i slutningen af august fik besked om, at de alligevel ikke skulle starte på uddannelsen som ambulanceredder.

TV 2/Fyn fortalte torsdag om Morten Nielsen fra Nyborg, der skulle begynde på Falckredderuddannelsen 1. oktober. Men sammen med 11 andre elever fik han ikke lov til at begynde, fordi Falck ikke længere skal stå for ambulancekørslen i Syddanmark.

Men nu kan der være en redningskrans på vej til Morten Nielsen og de 11 andre opsagte elever. Både Responce og Falck er parate til dialog.

- Hvis vi skal tage de 12 elever ind, så finder vi nok en løsning på det. Vi skal bare sikre os, at de også kan færdiggøre en uddannelse af høj kvalitet, som de kan hos os, og man kan tilbyde dem ansættelse bagefter. Og så er der noget økonomi, vi også skal have løst i samme ombæring, siger Niels Thorup, der er regionsdirektør i Falck A/S til TV 2/Fyn.

Og den invitation bliver der taget godt imod hos Responce, som er et af de to ambulancefirmaer, der kommer til at overtage Falcks kørsel i regionen.

- Vi er villige til at overtage de elever, der hører til fx trekantsområdet inden for det antal, som vi nu kan tage vores andel af, siger Michael Sørensen, der er direktør i Responce og fortsætter:

- I Region Midtjylland har vi et rigtig godt samarbejde med Falck, og det forventer vi også at få her, så jeg regner da med, at vi kan finde en løsning sammen henover bordet. Eleverne skal gøres færdig - vi har brug for dem, så der skal bare findes en løsning.

Parterne kan dog ikke blive enige om, hvem der skal betale for uddannelsen. Falck vil gerne tage eleverne ind og beholde dem indtil deres kontrakt udløber om et år.

Derefter skal Falck sende eleverne videre til konkurrenterne, og defor mener Falck, at regionen skal betale for uddannelsen, da Falck i sidste ende ikke får nogen gevinst af eleverne. Men den regning er regionrådets næstformand ikke interesseret i.

-Kan du forstå, at Falck ikke vil betale for et års uddannelse til nogle folk, som de ikke får gavn af?

- Det forstår jeg simpelt hen ikke. Jeg mener, at vi alle har en uddannelsesforpligtigelse. Det kommer os alle til gavn, lyder det fra næstformanden i Region Syddanmark, Poul Erik Svendsen (Soc.dem) til TV 2/Fyn.

Oversigt

    Oversigt