Redningsplan for Terrariet klar

En omfattende plan for at redde Terrariet i Vissenbjerg får støtte fra tre af byrådets partier.

For to uger siden meldte Terrariet i Vissenbjerg ud, at den 39 år gamle Zoo var truet af lukning. Terrariet gav sig selv frist til i dag for at komme op med en redningsplan.

Bestyrelsesformand for Terrariet i Vissenbjerg, Henning Clausen, har nu udarbejdet en redningsplan, der betyder total-renovering af bygningerne for seks millioner kroner. Og den plan får nu støtte fra de borgerlige partier i Assens Byråd.

Partierne De Konservative, Venstre og Dansk Folkeparti går nu til budget-forhandlinger med et krav om at kommunen afsætter 3 millioner kroner til renovering af terrariet.

Forhandlingerne begynder torsdag.

Tilskud til driften

Derudover forslår den borgerlige gruppe, at kommunen afsætter penge til et tilskud til driften i perioden indtil renoveringen er færdig.

- Terrariet er et væsentligt aktiv for turismen i Assens, og derfor mener vi, at kommunen skal gå ind med støtte, siger formand for Kultur- og Fritidsudvalget Truels Schultz, Kons.

Assens borgmester Finn Brunse, Soc.dem., havde tirsdag ikke hørt om de borgerlige partiers udspil, men afventer yderligere oplysninger.

- Det var med beklagelse, at jeg modtog meldingen om, at terrariet måtte lukke. Men vi står med en række udfordringer for at få kommunens budget til at hænge samme, men jeg ser frem til hvordan de borgerlige mener, at forslaget skal finansieres, siger borgmester Finn Brunse Soc.dem.

Oversigt

    Oversigt