Regeringen skal betale for madpakkekaos

Det kommer til at koste penge, at Folketinget nu vil ændre på madordningen. Det mener Odenses borgmester Anker Boye. Kommunerne ønsker erstatning fra regeringen for spildt arbejde med at indføre madpakker.

Nybyggede køkkener i vuggestuer og børnehaver, massevis af nyansat køkkenpersonale og kontrakter med private madleverandører.

Kommunerne har brugt millioner af kroner på at forberede den omstridte obligatoriske madordning i daginstitutionerne. Og den regning ryger direkte videre til regeringen, når madordningen i næste uge formentlig ændres.

Det er beskeden fra formanden for Kommunernes Landsforening (KL), Erik Fabrin (V), og næstformand Anker Boye (S), der fredag mødtes med social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V).

- Når Folketinget har besluttet sig for, hvad de vil, så gør vi de spildte omkostninger op og ser på, hvad den nye ordning koster. Så må vi drøfte regningen med regeringen, siger Erik Fabrin.

Han bakkes op af Anker Boye, der er borgmester i Odense.

- Der bliver regninger ud af det her. Vi er halvt inde i implementeringen, og så kommer der nye signaler fra Folketinget, siger Anker Boye.

Karen Ellemann vil ikke svare på, om regeringen har tænkt sig at betale regningen.

De første kommuner begyndte ved årsskiftet at servere mad i vuggestuer og børnehaver som en konsekvens af den obligatoriske madordning, som regeringen har indført.

Ordningen holdt kun få dage, før partierne bag børnemaden forlangte mere fleksibilitet, så forældrene selv kan bestemme, om de vil smøre madpakker eller overlade opgaven til kommunerne.

Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance skal mødes tirsdag i næste uge for diskutere, hvordan forældrene kan få et frit valg.

Oversigt

    Oversigt