I det fynske folks tjeneste

Region kontakter kvinder

En fejl i et tidligere it-system kan være forklaringen på, at flere tusinde kvinder ikke har fået de regelmæssige invitationer til screening for livmoderhalskræft.

Afdeling for Folkeundersøgelser i Region Midtjylland har udredt sagen på vegne af alle regioner.

Op mod 19.000 kvinder modtage nu et brev, hvor de får at vide, hvad de skal gøre for enten at få en undersøgelse eller framelde sig programmet.

Baggrunden er, at der er opstået usikkerhed om grunden til, at ca. 27.000 kvinder over hele landet er frameldt undersøgelsen for celleforandringer i livmoderhalsen. Samtlige 27.000 kvinder er nu gentilmeldt programmet.

- Vi kommer uden tvivl til at ulejlige en del kvinder, der ikke ønsker eller har behov for at være tilmeldt. Men de har så mulighed for at framelde sig. På denne måde går vi både med livrem

Efter afsløringen af bristen i registret for screening af livmoderhalskræft vil Danske Regioner nu også sætte en undersøgelse i gang af systemet for screening af brystkræft.

Det skal ske for at være helt sikker på, at samme fejl ikke er sket her, siger Ole Thomsen, koncerndirektør i Region Midtjylland, hvor man har udredt sagen på vegne af alle regioner.

Kontakt lokalt screeningscenter

Region Syddanmark oplyser, at kvinder, der har modtaget et brev, kan kontakte deres egen læge for at få bestilt en tid til undersøgelse.

Der vil og det vil være muligt at kontakte lokale screeningscentre for at få svar på tvivlsspørgsmål. Screeningscenter for Fyn og Trekantsområdet:

Klinisk Patologi, Sygehus Lillebælt. Telefon 7940 6583, 7940 6584, 7940 6571, 7940 6581 (alle hverdage mellem 8.00 - 15.00)

Læs mere her

Ved du noget? Så send os et tip