Region Syddanmark sparer millioner på kopimedicin

I Region Syddanmark har man fundet ud af, at der er millioner af kroner at spare ved at skifte dyr patentmedicin ud med billigere kopimedicin

Sidste år har Region Syddanmark sparet over 33 millioner kroner ved at skifte det meget brugte lægemiddel Ramicade til gigt- og tarmsygdomme ud med et kopi-præparat - et såkaldt biosimilært lægemiddel.
Lige nu arbejder et task force i regionen så på at sikre, at andre dyre præparater også bliver skiftet ud med billigere medicin, når det er muligt.
 - Ideen er, at det ikke skal betyde noget for patienten, ud over at man skal tage noget medicin, der hedder noget andet, siger direktør på Odense Universitetshospital Kim Brixen, der står i spidsen for indsatsen til DR Syd.
Hos Sygehus Sønderjylland har man allerede sparet mange penge ved skifte et præparat ud med et billigere kopi-produkt.
 - På bare vores lille konto, der var det en million kroner om måneden, som vi kunne spare ved at skifte medicin, siger Søren Aggestrup, der er lægefaglig direktør på Sygehus Sønderjylland til DR Syd.
- Og der er brug for at tænke smartere på medicinområdet, siger lægefaglig direktør på Sygehus Sønderjylland, Søren Aggestrup.
 - Vi mangler jo penge i sundhedsvæsnet, og hvis vi kan skaffe de penge ved at være omhyggelig med, hvilken medicin vi bruger, så kan vi bevare de varme hænder, som vi gerne vil.​

Sidste år brugte landets sygehuse 7,2 milliarder kroner på medicin. Fortsætter udviklingen, bruger sygehusene om fem år 13,2 milliarder kroner på medicin.

Oversigt

    Oversigt