Region Syddanmark: Vi har styr på økonomien

Selvom 2016 bød på overtagelse af ambulancekørsel efter Bios' konkurs og en række uforudsete udgifter, kom Region Syddanmark ud af året med et lille overskud.

Region Syddanmark kom ud af 2016 med et overskud på 170.000 kroner i et budget på 23,1 milliarder. Det er så lille en afvigelse, at den ikke kan udregnes i procent eller promiller.

Overskuddet er opnået på trods af, at Regionen i løbet af året måtte overtage en stor del af ambulancekørslen, efter at det private selskab, Bios, gik konkurs.

Desuden har regionsrådet i juni 2016 fremrykket investeringer til it, udstyr og bygninger til sygehusene - ikke mindst det ny Odense Universitetshospital - for over 500 millioner kroner.

En af forklaringerne på resultatet er, at alle regionens sygehuse og psykiatrisygehuset har haft overskud.

Regionsrådsformand Stephanie Lose, Venstre, glæder sig over regnskabet:

- Vi kan godt være stolte over vores meget præcise resultat, når vi tager i betragtning, at vi håndterer et budget på 23,1 milliarder. Den økonomiske styring har været en af regionernes styrker igennem de sidste 10 år, og jeg er stolt over, at vi i Region Syddanmark igen kan præsentere et regnskab, der stemmer, skriver hun i en pressemeddelelse.

Hun mener, at de fremrykkede investeringer i sygehusene vil få betydning fremadrettet:

- Vi valgte i 2016 at investere betydeligt i nyt udstyr til vores sygehuse, og selvom den udskrivning har været markant, så har vi en økonomi, der tillader, at vi ser fremad. Investeringerne betyder, at vi også i 2017 forventer at få et rigtig fint regnskab.

Oversigt

    Oversigt