I det fynske folks tjeneste

Region vil betale i sag om død kvinde

Familien får nu hjælp af både regionen og sundhedsministeren

Region Syddanmark vil nu i strid med loven betale for hjemtransport af død kvinde. Sundhedsministeren anbefaler løsningen og varsler lovændring snarest.

To søstre på Fyn slipper for at betale for at få transporteret deres døde mor fra sygehuset i Esbjerg og hjem til Fyn. Region Syddanmark vil betale regningen, selv om regionen ifølge loven ikke må.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) er glad for løsningen og anbefaler øvrige regioner at holde igen med at kradse penge ind i tilsvarende sager, indtil en lovændring, der tillader regionerne at betale, er på plads.

 - Jeg betaler regningen nu. Det her må stoppe, for det er en uværdig sag. Diverse udmeldinger har været med til at give de pårørende og omverdenen en opfattelse af, at den regning ville blive betalt, og det gør vi nu. Mine embedsmænd har påpeget, at det er ulovligt at gøre det, men det ansvar tager jeg på mig, siger regionsrådsformand Carl Holst (V) til Ritzau.

Sundhedsminister Jakob Axel Nielsen (K) bifalder løsningen.

- Jeg har givet et løfte til de pårørende, og det agter jeg at holde. Loven bliver lavet om, så den også omfatter den konkrete sag, og regionen kan betale regningen. Men det tager tid at ændre loven, og indtil det sker, synes jeg det er fint, at regionen undlader at opkræve regningen, siger Jakob Axel Nielsen (K).

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.