I det fynske folks tjeneste

Regionale job til lokale håndværkere

Syddanmarks håndværkere skal med, når regionens vækstpakke på én milliard skal sætte gang i en række regionsbyggerier.

Renoveringerne af Svendborg Sygehus forventes at blive gennemført i løbet af 2011 og 2012.

Et enigt regionsråd valgte i juni at fremskynde adskillige sygehusprojekter ved ekstraordinært at tilføre 996 millioner kroner til byggerier i regionen.

Nu vil regionen på informationsmøder i Kolding, Esbjerg, Odense og Aabenraa sikre, at håndværkere og entreprenører får mulighed for at deltage i projektet.

- Hvis vi skal have fuld valuta for vores milliard-investering, skal vi gøre alt, hvad vi kan for at få de lokale virksomheder med på vognen. Jeg vil gerne opfordre alle interesserede til at møde op, så vi får oplyst vores syddanske virksomheder om mulighederne for at få del i byggerierne, siger formand for regionsrådet, Carl Holst (V).

Mindre entrepriser hjælper de lokale

Byggerier for mere end godt 36 millioner kroner skal i følge Konkurrencestyrelsen i EU-udbud. Da flere af byggerierne overstiger denne tærskel, betyder det en øget konkurrence.

Region Syddanmark opdeler de fleste af byggerierne i mindre entrepriser. Det giver de lokale virksomheder bedre muligheder for at byde på byggerierne. Og for regionen er det samtidig en fordel, at flere deltager i konkurrencen om opgaven.

Læs mere

Regionale job på Fyn

Svendborg Sygehus
Generelle renoveringer på sygehuset. Investeringsbudgettet forventes at ligge på 25 millioner. Renoveringerne forventes at blive gennemført i løbet af 2011 og 2012.

Odense Universitetshospital
Opførelsen af et nyt P-hus til det eksisterende OUH. P-huset skal stå færdigt i 2011. Investeringsbudgettet forventes at ligge på 43 millioner.

Informationsmøder

Mødet for håndværkere og mindre entreprenører i Odense foregår det 11. oktober fra klokken 15 til 17 ved Syddanske Forskerparker.

Region Syddanmark også et møde for arkitekter, rådgivende ingeniører og større entreprenørvirksomheder i Forskerparken i Odense 25. august fra klokken 16 til 18:30.