Regionen afviser kritik: Vi har styr på udflytningen af OUH

Formand for Innovationsudvalget i Region Syddanmark, Karsten Uno Pedersen (S), afviser, at der kan komme en stor ekstraregning for flytning af udstyr fra det gamle OUH til det nye.

Det er Innovationsudvalget i Region Syddanmark, der har ansvaret for, at det kommende Odense Universitetshospital står klar til at modtage patienter i 2022.

På trods af advarsler har man besluttet, at hospitalsudstyr for 2,3 milliarder kroner skal flyttes fra det nuværende OUH til det nye - Danmarkshistoriens største flytning af hospitalsudstyr.

I en rapport advarer regionens egne rådgivere ellers om, at flytningen udgør ”en alvorlig risiko, der kan have stor indflydelse på økonomien”.

Kjeld Møller Pedersen, der er en af landets førende eksperter inden for sygehusbyggeri, deler samme bekymring og kritiserer regionen for ikke at vide, hvor meget det kommer til at koste at genbruge det gamle udstyr, og om det overhovedet kan lade sig gøre.

 

 

- Det har været et økonomihensyn, der har drevet, hvor stor en andel, man går ud fra, kan genanvendes, og det har ikke været baseret på, at man faktisk har haft en grundig vurdering af det praktisk mulige i at genanvende, siger Kjeld Møller Pedersen, der også er økonomiprofessor ved Syddansk Universitet.

Har en nøje fastlagt plan
Den kritik afviser formanden for Innovationsudvalget, Karsten Uno Pedersen (S):

 

quote Vi har meget nøje diskuteret, hvad vi gør for at få budgettet til at holde

Karsten Uno Pedersen (S), formand for Innovationsudvalget i Region Syddanmark

 

- Vi har meget nøje diskuteret, hvad vi gør for at få budgettet til at holde. Vi ved, at der i dag er udstyr for 3,1 milliarder kroner på OUH. Meget af det er umiddelbart flytbart. Noget af det skal alligevel afskrives, og det skal selvfølgelig ikke genanvendes. Alt det nye, vi køber i den kommende periode, bliver underlagt forudsætninger i købskontrakten, at det er flytbart, hvis det har en levetid ud over flyttetidspunktet, og prisen for flytningen  er inde i kontrakten, siger Karsten Uno Pedersen.

Han påpeger desuden, at der er afsat et beløb i størrelsesordenen 120 millioner kroner til uforudsete udgifter, netop fordi der let kan gå noget galt. Det er dog noget af det, som regionens rådgiver har påpeget, at der mangler dokumentation på.

- Jeg synes vi skal være varsomme med allerede på nuværende tidspunkt at komme med store profetier om, at vi overskrider budgettet rigtigt meget, mener Karsten Uno Pedersen.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt