Regionen betalte Carl Holsts privatalarm

Den tidligere regionsrådsformand Carl Holst fik gennem mere end otte år betalt sin privatalarm i hjemmet i Rødding af Region Syddanmark.

32.716 kr.

Det var prisen for Carl Holsts alarm i hans og familiens hjem Rødding. Og regningen for alarmen blev sendt videre til Region Syddanmark.

Det viser en aktindsigt, som BT har fået i Region Syddanmarks udgifter til Carl Holst.

Carl Holst (V) var formand for regionsrådet i mere end otte år, og i den periode har regionen betalt i alt 32.716 kr., svarende til 3.849 kr. om året, for alarmen. Det ligger langt ud over, hvad en region skal betale, siger Bent Greve, der er professor ved Institut for Samfund og Globalisering ved Roskilde Universitet.

- Som udgangspunkt må en alarm betragtes som en privat udgift, som ikke skal afholdes af regionen. Så i mine øjne er det i strid med god forvaltningsskik, siger Bent Greve til BT.

Den nuværende regionsrådsformand Stephanie Lose (V) mener heller ikke, at en privatalarm er en udgift, regionen bør betale.

- Jeg er ikke bekendt med den aktuelle disposition, men som udgangspunkt er det en privat udgift, siger hun til avisen.

Afsløringen af regningen for privatalarmen kommer oveni en lang række problematiske sager for Carl Holst. Sager der i september fik ham til at trække sig som forsvarsminister og sidenhen gjorde, at han i november søgte orlov fra Folketinget.

På spørgsmålet om, hvorfor regionen skulle betale regningen, svarer Carl Holst:

- Det er fordi, jeg var lokalpolitiker i et lokalt samfund, hvor det konstant kunne ses i medierne, hvornår jeg var på ferie. Og så var der også nogle trusler, ikke noget alvorligt, men så vurderede amtets ledelse og senere regionens administrative ledelse, at jeg skulle have en alarm. Jeg fik allerede alarmen, da jeg var amtsborgmester i Sønderjyllands Amt, som så blev videreført, da jeg blev regionsrådsformand, siger Carl Holst.

Oversigt

    Oversigt