Regionen må droppe Hjertecenter Varde

Der er ikke realistisk for Region Syddanmark at indgå en forpligtende samarbejdsaftale mellem OUH og Hjertecenter Varde om hjertekirurgi.

Det står klart efter Region Syddanmark i dag har modtaget brev fra Sundhedsstyrelsen, hvor styrelsen præciserer kravene til en sådan samarbejdsaftale.

Sundhedsstyrelsens brev giver imidlertid en forhåbning om, at der kan etableres et formelt samarbejde mellem Region Syddanmark og Hjertecenter Varde om den såkaldte PCI-behandling - altså behandling med ballonudvidelser.

Carl Holst beklager

- Jeg beklager meget, at vi i Region Syddanmark ikke kan fortsætte det gode samarbejde vi har haft med Hjertecenter Varde om hjertekirurgi. Det samarbejde har befolkningen i regionen i mange år nydt godt af. Men det faglige krav fra Sundhedsstyrelsen skal vi selvfølgelig respektere. Og det gør, at et forpligtende samarbejde ikke er realistisk, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

Hvis Hjertecenter Varde opnår en aftale med en anden kunde om hjertekirurgi, vil Region Syddanmark overveje at indgå i et samarbejde om dette igen.

Oversigt

    Oversigt