Regionen: Små partier vil ikke støtte de store

De Konservative og De Radikale i Region Syddanmark vil ikke forære stemmer til de store partier ved valget i november. Derfor indgår de nu valgforbund med hinanden.

De små partier i regionen giver nu Venstre og Socialdemokratiet den kolde skulder. I stedet vil de gøre alt for, at stemmerne på de mindre partier kan veksles til et mandat ekstra.

- Det er ren valgmatematik. Normalt er valgforbund mellem store og små partier til de stores fordel. Nu vælger vi i stedet for at gå sammen for på den måde at få mest ud af det, siger Lasse Krull, der er spidskandidat for De Konservative.

- Hvis vi på den her måde sørger for at stemmer på de mindre partier går til os selv, er der sandsynlighed for at vi som valgforbund får et mandat mere end hvis vi var alene hver især, siger Kristian Grønbæk Andersen, der er spidskandidat for De Radikale.

De to partier vil invitere andre mindre partier med i valgforbundet.

- Jeg håber da, at både Borgerlisten og Kristendemokraterne vil sige ja tak til det, siger Lasse Krull til TV 2/FYN.

Begge kandidater understreger, at det er et rent teknisk valgforbund, der ikke binder nogle af parterne til at pege på en bestemt kandidat som formand for Region Syddanmark efter valget 19. november.

- Det står fast, at jeg er mit partis bud som ny formand for regionen, siger den konservative Lasse Krull.

Kristian Grønbæk afviser, at aftaler betyder, at han nu skal pege på Lasse Krull som formand. Partiet vil endnu ikke melde ud, hvem der er dets favorit til posten.

- Det er et halvt år for tidligt at sige noget om, siger Kristian Grønbæk.

Oversigt

    Oversigt