Regioner klar til nyt system for familielæger

Ledende regionspolitikere er klar til at gøre op med, at læger skal arbejde i egen private praksis.

Det er ikke nogen naturlov, at danskernes indgang til sundhedsvæsnet skal foregå hos en læge i en privat praksis.

Sådan lyder udmeldingen nu fra flere ledende regionspolitikere i den verserende konflikt med de praktiserende læger, skriver Fyens Stiftstidende.

- Ingen siger, at lægebesøg skal foregå i privatpraktiserende enheder, siger den nordjyske regionsrådsformand Ulla Astman (S), der er formand for sundhedsudvalget i Danske Regioner, til avisen.

Poul Erik-Svendsen (S), der er formand for sundhedsudvalget i Region Syddanmark, bakker op:

- Hvis der bliver for meget bøvl i forhold til at sikre driften, må vi lave et andet system, siger han til Fyens Stiftstidende.

Poul-Erik Svendsen foreslår over for avisen, at lægerne fremover skal arbejde i offentlige sundhedshuse frem for i en privat praksis, hvis ikke lægerne vil makke ret.

Formanden for Danske Regioner, Bent Hansen (S), siger til Fyens Stiftstidende, at også han er parat til at teste, om de praktiserende lægers opgaver vil kunne løses på sygehusene.

Udmeldingen kommer, efter at de praktiserende læger har truet med at opsige deres kontrakter med regionerne, også kaldet lægernes ydernumre.

Det vil betyde, at folk i første omgang skal have penge op af egen lomme for at gå til lægen, dog med mulighed for at få pengene refunderet fra regionerne.

Regionerne har opsagt deres aftale med de praktiserende læger, fordi man blandt andet ønsker at kunne bestemme, hvor en praktiserende læge kan etablere sig i en praksis.

Formålet fra regionernes side er blandt andet at sikre lægetilstedeværelse i udkantsområderne.

Oversigt

    Oversigt