I det fynske folks tjeneste

Regioner vil samarbejde om velfærdsteknologi og fødevarer

Carl Holst (V), regionsrådsformand i Region Syddanmark, og Bent Hansen (S), regionsrådsformand i Region Midtjylland, vil styrke samarbejdet inden for velfærdsteknologi og fødevarer.

Der skal bygges bro mellem virksomhederne og forsknings- og videnmiljøerne inden for de to områder, hvor begge regioner har særlige styrker.

Derfor vil regionerne arbejde for, at der bliver forankret nationale innovationsnetværk for fødevarer og velfærdsteknologi i de to regioner. Fødevarer i Midtjylland og velfærdsteknologi i Syddanmark.

Samarbejdet styrkes yderligere

En OECD-rapport om erhvervsfremmeindsatsen i de to regioner konkluderede sidste år, at regionerne spiller en stor rolle i vækst på både regionalt og nationalt plan.

OECD anbefalede, at regionernes unikke styrkepositioner udnyttes yderligere på tværs af regionerne. Bent Hansen og Carl Holst er enige.

- Det er vigtigt, at vores virksomheder i højere grad får gavn af vores fokuserede vækstindsatser og stærke miljøer på tværs af regionsgrænserne, påpeger Carl Holst og fortsætter:

- Vi ønsker at skabe en tættere kobling mellem virksomheder og forskning. Det skal vi blandt andet gøre ved at tiltrække nationale innovationsnetværk til Vestdanmark. Vi skal styrke "Produktionsdanmark".

Ved du noget? Så send os et tip