Regions-læk kan skade kræftforskning

Hvis det sker igen, kan det skade kræftforskningen. Sådan siger direktør i Kræftens Bekæmpelse, Leif Vestergaard Pedersen, efter at Region Syddanmark har lagt en liste med 69 kræftpatienters navne og cpr-numre ud til offentlig skue på internettet.

Det oplyser P4 Trekanten.

- Det er en læk, der ikke må ske, siger Leif Vestergaard Pedersen. Han er rystet over, at Region Syddanmark har lækket de personfølsomme oplysninger på patienter, der har givet lov til at deres væv og blod kan bruges til kræftforskning.

- Når man er patient og i behandling, og man medvirker til forsøg og forskning, skal man være helt sikker på, at der ikke kommer private oplysninger om en frem og bliver tilgængeligt for andre, siger han.

Leif Vestergaard Pedersen regner dog ikke med, at denne ene læk betyder færre frivillige til den fremtidige forskning. men det skal ikke ske igen, siger han.

- Fordi vi i Danmark har stor tillid til både læger og forskere, er det faktisk sådan, at danske patienter gerne vil bidrage til at kræftforskningen kommer videre fremad. Og det tror jeg ikke sådan en enkelt læk kommer til at betyde noget afgørende for. Men hvis det gentages, mister man tilliden til, at der er styr på noget som helst. Så det skal ikke ske igen,

siger Leif Vestergaard Pedersen.

Det er i øvrigt ikke første gang, at Region Syddanmark har sjusket med personfølsomme oplysninger.

For et halvt år siden røg personnumre på fem personer ved en fejl på nettet.

Oversigt

    Oversigt