Regions-ledere savner klarhed om akutfunktion

Udkantsminister Carsten Hansen forsøgte torsdag aften her på TV2/FYN at forklare sit løfte til vælgerne om at bevare en akutfunktion i Svendborg. Men for regions-lederne skabte det ikke mere klarhed.

Efter flere dages tavshed valgte Udkantsminister Carsten Hansen i aftes her på TV2/FYN at forklare regeringens kurs i sagen om akutfunktion på Svendborg Sygehus.

Han står ved sit løfte om en akutfunktion, men det får fortsat konsekvenser for det nye supersygehus i Odense.

En forklaring det er svært at forstå for regionen:

- Den borgelige regering brugte rockermetoder. De ville tage alle pengene fra OUH, hvis vi beholdte akutfunktionen. Nu kommer den nye regering og siger, at de vil tage nogle af pengene. Det er det jeg vil kalde dummebøder. Det er jo for at gøre det umuligt for os, siger Poul-Erik Svendsen (S), Næstformand i Region Syddanmark.

Abekasteri er uværdigt

Også formand for Region Syddanmark, Carl Holst (V), reagerer på, at Carsten Hansen (S) og regeringen lægger ansvaret for bevarelsen af akutfunktionen over på regionen:

- Jeg reagerer, når de forsøger at tørre den af på Regionsrådet og lave abekasteri. Det er uværdigt, siger han.

Carsten Hansen står fast på, at regeringen er åben for at bevare akutfunktionen i Svendborg.

- Den her regering siger, at der kan være to akutfunktioner, sagde han på TV 2/FYN torsdag aften.

- Det glæder mig, at han siger sådan. Problemet er bare, at det ikke er i overensstemmelse med virkeligheden. Poul-Erik Svendsen har jo ret når han siger, at vi er blevet pålagt en dummebøde, ved at blive presset økonomisk, svarer Carl Holst i dag.

Sagen ligger på Sundhedsministerens bord

Carsten Hansen henviste torsdag aften også til, at sagen nu ligger på Sundhedsministerens bord.

Det var i dag ikke muligt at få et interview med Sundhedsminister Astrid Krag (SF). Hun henviser i stedet til sin udmelding fra i mandags, om at det nu er op til Region Syddanmark at træffe en ny beslutning om akutfunktionerne på Fyn.

Men regionsledelsen kræver helt klare præmisser fra den nye regering, inden sagen igen bliver forelagt regionsrådet:

- Det vi går i gang med nu, er at tage fat i regeringen endnu en gang og sige: Det I siger er ikke rigtigt. Det I har sagt, var noget andet, og det I sagde vil vi gerne høre, om det kan lade sig gøre, siger Carl Holst.

Oversigt

    Oversigt