Regionsformand: Vi skal anke sager om patienterstatning

Formand for Region Syddanmark Stephanie Lose (V) fastholder, at regionen fortsat skal anke sager om patienterstatning.

Flere partier i Region Syddanmark vil droppe de sidste tre års praksis med at anke afgørelse om patienterstatninger. Men det forslag afviser formand for Region Syddanmark Stephanie Lose (V).

- Regionen anker ret få sager. Vi anker cirka 20 sager om året i gennemsnit mod patienternes 680 ankesager. Og vi gør det kun i de situationer, hvor vi mener, at der er en ret stor sandsynlighed for at en afgørelse er forkert enten lægefagligt eller juridisk, siger formand for Region Syddanmark Stephanie Lose (V).

I perioden  2014 til april 2017 har Region Syddanmark anket 47 sager. Ankenævnet for Patienterstatningen har givet Region Syddanmark medhold i 22 af sagerne og stadfæstet Patienterstatningens afgørelse i 12 sager.

I alt har Region Syddanmark ved ankesagerne sparet 12.9 millioner kroner.

- Vi får fakstisk medhold i omkring halvdelen af sagerne, og det viser, at det er velovervejet når vi gør det, siger formand for Region Syddanmark Stephanie Lose (V).

Stephanie Lose (V) erkender, at det er rigtigt træls for patienter, når de skal betale en erstatning tilbage.

- Patienterne bliver fanget i en situation, hvor de har fået pengene, inden anken er afgjort. Og så er de måske af den opfattelse, at de ikke kan risikere at skulle betale den tilbage. Det syntes jeg er ærgerligt, for der er nogle patienter, der i forvejen har haft det svært, siger Stephanie Lose (V).

Stephanie Lose (V) afviser forslaget fra Dansk Folkeparti om at stoppe ankesager nu. I givet fald skulle pengene findes andre stedet på regionens budget.

Hun håber i stedet, at Folketinget vil ændre lovgivningen, så erstatningen først udbetales, når ankemulighederne er udtømt.

- Jeg er helt tryg ved, at det er Folketinget, der nu drøfter, hvilken praksis vi skal have på området, siger Stephanie Lose (V).

Oversigt

    Oversigt