I det fynske folks tjeneste

Regionspolitiker dømt for bagvaskelse

Ole Eli Christiansen, der stillede op for Det Sorte Register ved Regionsrådsvalget, er blevet dømt for injurier og bagvaskelse og skal nu betale en halv million kroner i erstatning.

Ole Eli Christiansen stillede op på sin egen liste ved Regionsrådsvalget i Region Syddanmark i november. Men den enlige kandidat klarede sig dårligst af samtlige 21 lister, og Ole Eli Christiansen fik bare 194 stemmer i hele regionen.

Udover at stille op til Regionsrådsvalget driver Ole Eli Christiansen fra Gram hjemmesiden detsorteregister.info.

Her offentliggør han navne på advokater, socialrådgivere, politi, politikere og andre, som han eller andre borgere mener har overtrådt loven. Registreringen og offentliggørelsen sker helt uden at de pågældende personer er blevet dømt for ulovligheder.

Derfor har flere kommuner lagt sag an mod detsorteregister.dk, og nu har Odsherred Kommune vundet en sag over Ole Eli Christiansen.

Han skal nu betale en halv million kroner i erstatning til fem politikere og embedsmænd i kommunen, som han på sin hjemmeside havde beskyldt for pligtforsømmelse, kidnapning, terror, embedsmisbrug, overtrædelse af diverse love, personforfølgelse og ulovlig medicinering, skriver fagforeningen FTF på sin hjemmeside

Formand for FTF, Bente Sorgenfrey, glæder sig over dommen. Den viser, at domstolene tager deres ansvar for ytringsfriheden alvorligt, mener hun.

- I FTF vægter vi ytringsfriheden højt - folk skal kunne sige deres mening, også på nettet. Men det skal altid ske under ansvar for domstolene. Og vi er glade for at konstatere, at dette ansvar rent faktisk også tages meget alvorligt, når en hjemmeside som Det Sorte Register krænker medarbejdere og politikere, siger Bente Sorgenfrey.

Ole Eli Christiansen til TV 2/FYN:

- Vi accepterer ikke denne domsafgørelse, og vi følger den ikke. Vi betaler derfor ikke erstatningen, og vi lader tingene stå på vores hjemmeside. Vi anker sagen allerede i dag onsdag, siger Ole Eli Christiansen i en kommentar til dommen fra retten i Holbæk.

Ifølge Ole Eli Christiansen er hjemmesiden detsorteregister.info registreret i Tyskland og vil derfor kun følge tysk ret.

Desuden oplyser han, at de øvrige danske kommuner, der har klaget over hjemmesiden, har fået deres sager afvist af Datatilsynet.

Ved du noget? Så send os et tip