Regionspolitikere: Bo Libergren er gået langt over stregen

Formand for Regional Udvikling i Region Syddanmark Bo Libergren møder massiv kritik for et indlæg i Fyens Stiftstidende om flygtninge og grænsekontrol.

Formanden for Regional Udvikling i Region Syddanmark Bo Libergren (V) er gået langt over stregen i et indlæg i Fyens Stiftstidende, hvor han blander sin private fremmedangst ind i udvalget for regional udvikling.  Det siger flere af hans kolleger i udvalget.

Bo Libergren skriver i indlægget, at han som formand for udvalget ”…. bakker op om grænsekontrol. Og om nødvendigt også om transportøransvar samt om afvisning og returnering af illegale immigranter.”

Det fik i første omgang regionsmedlem Vibeke Syppli Enrum fra Enhedslisten til at kritisere Bo Libergren, fordi hans synspunkter hæmmer udviklingen i det dansk-tyske grænseland. Nu er der imidlertid også kritik fra Socialdemokraterne, Konservative og Radikale.

- Den sag har overhovedet ikke været drøftet i udvalget. Derfor skal han ikke udtale sig på vores vegne ved at underskrive sig som formand for udvalget, siger næstformanden i Regional Udvikling Karsten Uno Petersen (S) til TV 2/Fyn.

Det samme siger Kristian Grønbæk Andersen (R) og John Lohff (K), som ikke vil tages til indtægt for Bo Libergrens syn på flygtninge og grænsekontrol.

- Venstrepolitikeren Bo Libergren må mene, hvad han vil om flygtninge. Også selv om han overhaler Dansk Folkeparti højre om. Men udvalgsformanden i Regional Udvikling skal holde sig til sin opgave, blandt andet at skaffe vækst. Øget grænsekontrol med transportøransvar hæmmer væksten og gør det besværligt for de mange tusinde mennesker, som dagligt rejser over grænsen i vores region, og det må vi som udvalg sige fra overfor, siger Kristian Grønbæk Andersen.

Sagen tages op i udvalget

Socialdemokraterne, Konservative og Radikale vil tage sagen op på næste møde i udvalget og præcisere overfor Bo Libergren, at han fremover bør undlade at skrive læserbreve, hvor han blander sin formandspost sammen med i sin egen personlige holdning til muslimsk indvandring.

- Det skal vi have snakket om i udvalget. Han må mene, hvad han vil, men han skal ikke underskrive sig som udvalgsformand. Derfor skal have tage ordene i sig igen eller beklage, at han har underskrevet sig som formand for Regional Udvikling, siger Karsten Uno Petersen (S)

Bo Libergren afviser overfor TV 2/Fyn, at han har udtalt sig på vegne af de andre i udvalget, men erkender dog, at han har sendt læserbrevet med sin signatur som formand for udvalget for Regional udvikling.

- Jeg har ikke noget at beklage eller tage i mig igen. Jeg har udtrykt mine synspunkter, som de er. Jeg har ikke udtalt mig på vegne af Udvalget for Regional Udvikling, men jeg er formand for udvalget, siger Bo Libergren som derfor ikke ser noget forkert i, at hans signatur som formand for Regional Udvikling fremgår af læserbrevet.

Oversigt

    Oversigt