Regionsrådet: Konservative vender ryggen til Venstre

Den konservative spidskandidat i Region Syddanmark har taget fløjlshandskerne af. Morten Weiss-Pedersen vender ryggen til partiet Venstre og håber, at han selv kan kapre formandsposten, når der er regionsrådsvalg til november.

Det Konservative Folkeparti har fået ny selvtillid. Partiet har endelig medvind i meningsmålingerne, og formanden Søren Pape Poulsen er udpeget som den siddende regerings mest populære minister.

Selvtilliden fejler heller ikke noget hos partiets nye spidskandidat til Regionsrådet i Region Syddanmark Morten Weiss-Pedersen, som skal løfte arven efter Lasse Krull. 

- Vi vil ikke stå som lillebror til Venstre. Vi er et troværdigt alternativ til alt det rod, kaos og de mange grimme historier, som Venstre er politisk ansvarlig for i Region Syddanmark, siger Morten Weiss Pedersen og henviser til de mange år, hvor Venstre og Carl Holst har siddet på den politiske ledelse.

Venstre i dobbelt-ild

I følge TV 2/Fyns politiske kommentator Jesper Buch er den konservative udmelding lidt af en bet for Venstre, som dermed må indstille sig på at komme under dobbelt-ild fra både rød og blå side, når valgkampen for alvor går i gang.

- Jeg er ret sikker på, at alle sagerne om syg kultur i regionstoppen, chefer med guldkontrakter, embedsmisbrug vil blive brugt af begge sider. På den ene fløj vil vi opleve SF med en landskendt spidskandidat Villy Søvndal skyde med skarpt. På den anden side vil vi se Konservative med en hardcore polemiker som Morten Weiss-Pedersen. I det kor vil Enhedslisten, Socialdemokraterne og Radikale være mere end klar til at synge med på melodien, siger Jesper Buch.

Konservative ydmyget af Venstre

Det er den konservative regionsbestyrelse, som senere på året skal afgøre, hvem partiet vil være i valgforbund med. Men Morten Weiss-Pedersen tør allerede godt nu afsløre, at der under ingen omstændigheder bliver tale om et valgteknisk samarbejde med Venstre og Dansk Folkeparti.

Heller ikke selv om Konservative ved sidste valgforbund tiltrådte den borgerlige konstitueringsaftale.  Dengang sagde Carl Holst til den daværende konservative gruppeformand Lasse Krull, at han skulle skrive under på at ville holde en god tone og være indstillet på at indgå i et fælles valgforbud. Ellers kunne han godt glemme alt om at få indflydelse.

- Lasse Krull fik på den mest nederdrægtige måde vredet armen om af Carl Holst. Nu er jeg i den heldige situation, at Carl Holst ikke har mulighed for at vride rundt på nogen som helst af mine legemsdele. Så jeg føler mig på ingen måde forpligtet af den aftale, siger Morten Weiss-Pedersen, som er klar til at gå efter posten som regionsformand.

I følge Jesper Buch er der således lagt op til det mest spændende valg i regionens historie.

- Det er ikke urealistisk at Konservative kommer til at sidde med de afgørende mandater på valgaftenen.  I så fald kan jeg sagtens forestille mig, at stolen for alvor kan komme til at vakle under Stephanie Lose, selv om der er blåt flertal, siger han.

Se mere på TV 2/Fyn i aften kl 19.30

 

Oversigt

    Oversigt