Regitze kan dø, hvis hun falder i søvn

En ung kvinde fra Odense har siden, hun blev født, været afhængig handicaphjælpere døgnet rundt. Nu skal hun klare sig selv i dagtimerne, og hendes familie frygter, at det kan koste hende livet.

25-årige Regitze Müller lider nemlig af den sjældne sygdom Ondines syndrom. Sygdommen betyder, at hun ikke selv kan trække vejret, når hun sover. Falder hun i søvn, dør hun, og om natten hjælper en respirator hende med at trække vejret.

Regitze Müller har haft handikaphjælpere omkring sig døgnet, siden hun blev født, både til at hjælpe med respiratoren og til at holde øje med, at hun ikke falder i søvn. På grund af sygdommer er hun let til moderat udviklingshæmmet, og hvert tiende minut skal hjælperen konstatere, at hun har det godt.

Men fra på næste fredag skal hun klare sig uden hjælpere fra klokken otte om morgenen til halv elleve om aftenen. Regitze og hendes familie flyttede i sommer fra Slagelse til Odense. Det betyder, at det nu er nye læger i Århus, der vurderer hendes behov for hjælp. De mener, at Regitze godt kan klare sig selv i dagtimerne. Men hendes mor frygter, at det får fatale konsekvenser.

TV 2/FYN har i dag talt med de instanser ved Odense kommune og Region Syddanmark, der har med Regitze Müller at gøre. Her siger, at de henholder sig til den lægefaglige vurdering af Regitze Müller. Og lægerne ved Århus Universitetshospital ønsker ikke at udtale sig om den konkrete sag.

SE MERE PÅ TV 2/FYN FREDAG KL. 19.30.

Oversigt

    Oversigt