Regitze Tilma: Nej, jeg er ikke utroværdig

Venstres borgmesterkandidat Regitze Tilma i Middelfart beskyldes for populisme og utroværdighed i interviewprogrammet ”10 minutter” på TV 2/Fyn.

Det sker, efter at hun i valgkampen er gået til kamp mod det, hun selv kalder ”prestigeprojekter” i kommunen. Problemet er, at hun selv tidligere har stemt for projekterne.

I Middelfart har kampen om magten aldrig været større. Bykongen og stemmeslugeren Steen Dahlstrøm trapper ned og stiller op som almindeligt byrådsmedlem. Venstres Regitze Tilma ser nu sin helt store chance for at snuppe borgmesterkæden.

En af hendes vigtigste mærkesager er, at der skal skæres ned for det, hun på sin egen hjemmeside kalder ”prestigeprojekter” og op for penge til velfærd. Store projekter som Hindsgavl Dyrehave, Middelfart Marina, Staurby Skov og Klimabyen har været alt for dyr for kommunekassen. ”Driften af de ting skal tages fra velfærden, der er kun én kasse at tage af,” som der står på partiets hjemmeside.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Men hver og et af de nævnte projekter er projekter, Tilma selv har stemt for i byrådet. Og det er utroværdigt, lyder det fra en af hendes konkurrenter til borgmesterkæden, Morten Weiss Pedersen fra De Konservative.

- Det er ren rå populisme og valgflæsk. Regitze Tilma og Venstre i Middelfart har selv stemt for de her projekter, og nu går de så ud og undsiger dem. Det er jo ikke seriøst, lyder det fra Morten Weiss-Pedersen.

Men den udmelding preller af på Regitze Tilma.

- Det må han jo om. Jeg synes, det er vigtigt, at vi tager fat i diskussionen om hvorvidt det er en kommunal opgave at drive de her prestigeprojekter, og det er det, vi sætter til diskussionen her, lyder det fra Regitze Tilma.

”10 minutter” er TV 2/Fyns nye, konfronterende interview-format, hvor vi går i dybden med én kandidat og ét emne frem mod kommunalvalget 21. november. Det sendes i aftenens nyhedsudsendelse klokken 19.30, og har Frederik Roland som vært. 

 

 

Oversigt

    Oversigt