Regnvejr redder børn fra støvsyge

Takket være nattens regnvejr er størstedelen af det giftige støv ved husene under den nye Lillebæltsbro skyllet væk, vurderer ledende embedslæge.

Beboerne under den nye Lillebæltsbro kan ånde nogenlunde lettet op efter flere dage med giftigt støv i luften.

Vejdirektoratet og entreprenørfirmaet Jorton har stoppet arbejdet med det kræftfremkaldende kvartssand og nattens regnvejr har renset luften.

- Der er blevet spredt noget støv i området lige omkring broen, men nu har det regnet, så udenfor må problemet anses for at have løst sig selv. Inde i husene kan der ligge noget støv, og det bør man få tørret væk med en fugtig klud på gulve og borde, siger Henrik L. Hansen, ledende embedslæge i Syddanmark.

Flere beboere har klaget over hoste, og blandt andet er et spædbarn på fire uger blevet udsat for det farlige støv. Men embedslæge Henrik L. Hansen forsøger nu at berolige de oprørte beboere.

- Børn bør ikke udsættes for den slags ting her, men støvet skal ikke gøres farligere, end det er. Det er kun et problem, hvis man bliver langtidsudsat for det. Kroniske skader ses typisk hos arbejdere, der har arbejdet med det her støv i mange år, siger den ledende embedslæge. Han har drøftet situationen med Middelfart Kommune, som har lovet, at der anvendes en anden praksis fremover.

Vejdirektoratet oplyser til Ritzau, at de nu er i gang med at undersøge sagen for at finde ud af, hvad der er op og ned i hele forløbet. Direktoratet understreger, at arbejdet på broen er stoppet.

Flere beboere overvejer dog nu ifølge TV2 News at føre en sag mod de ansvarlige.

Oversigt

    Oversigt