Rejsevaner: Fynboer vil flyve ud fra Hamborg

Rejsearrangør retter ind efter kunderne og forsøger at matche deres behov. Ellers arrangerer folk selv deres rejse.

15.000. Så mange rejsende - især fynboer og jyder - forventer charterarrangøren TUI (StarTour) at sende på ferie fra Hamburg i 2017. Og ifølge Gorm Pedersen, salgs- og landechef i TUI, forventer selskabet i første omgang at få 40 rejsemål fra den tyske lufthavn.

Det skriver Jysk Fynske Mediers rejsemagasin.

- Vi vil både benytte egne fly og købe flysæder hos ruteselskaberne. Flysæderne kombinerer vi med vores hoteller på feriedestinationerne, fortæller Gorm Pedersen.

Beslutningen om at flyve især fynboer og jyder på ferie fra Hamburg er blevet taget efter en stor kundeundersøgelse.

- Danskernes rejsevaner ændrer sig for alvor i disse år. Vi vil ikke længere være afhængige af at rejse på en bestemt ugedag, og vi vil også selv bestemme hvor mange dage. Kan vi som rejsearrangør ikke matche det, arrangerer folk selv deres rejse, fortæller Gorm Pedersen.

Han nævner, at man allerede den kommende vinter vil sende folk på charterrejse fra Hamburg til rejsemål som Marokko, Tenerife, Sal (en af Kap Verde-øerne, red.), Dubai og Egypten.

Penge at spare

Kundeundersøgelsen viste også, at vi vil have kvalitet, men til en anden pris end det, vi betaler i dag.

- Da tyskerne ikke holder ferie samme tid som danskerne, vil en børnefamilie bestående af mor og far og to børn kunne spare op til 8000 kroner på en charterrejse af en uges varighed til eksempelvis Grækenland, fortæller Gorm Pedersen.

Vil flyve oversøisk

TUI forventer endvidere at få et oversøisk program med fly ud fra Hamburg.

- Vi har måttet erkende, at vi fra eksempel vis Billund har haft svært ved at sælge vores oversøiske rejser. Ved at benytte for eksempel flyselskabet Emirates, behøver vi ikke selv at fylde hele flyet, fortæller Gorm Pedersen.

100.000 ud af Jylland

Ifølge TUI’s salgs- og landechef vil flyvningerne fra Hamburg ikke ramme flyvningerne fra lufthavnene i Aalborg og Billund.

- Tværtimod. Vi sender godt 100.000 på ferie fra de jyske lufthavne. Det vil vi fortsætte med, og i Billund øger vi endda en smule fra den kommende sommer, da vi her udvider charterprogrammet med Menorca, fortæller Gorm Pedersen.

Oversigt

    Oversigt