Reklame for hashklub på lygtepælene i Bogense

Jonas Larsen er træt af at se unge mennesker ryge hash på gaden. Derfor har han nu åbnet en hashklub, som han reklamerer åbenlyst for på lygtepæle og på Facebook.

Man har både kunne læse om Bogenses nye hashklub på flyere rundt omkring på lygtepæle i Bogense centrum og i Facebookgruppen Nordfyns hashklub. Klubben henvender sig hovedsageligt til 15 til 20-årige. Hashklubben tilbyder både alkohol, sodavand og mad, fremgår det af flyeren. 

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Stifteren bag hashklubben Jonas Larsen, har taget initiativet, fordi han synes, at der mangler et sted, hvor unge kan mødes indenfor og ryge hash. 

- Det var fordi, jeg så mange af de unge i Bogense for eksempel stå og ryge foran små børn. Det synes jeg ikke er acceptabelt. Så i stedet for at stå ude foran små børn, kan man sidde oppe i en lejlighed, fortæller Jonas Larsen. 

 

Ifølge Jonas Larsen sælger han ikke selv hash i lejligheden, men på Facebook kan man finde en prisliste. Jonas Larsen fortæller, at salget foregår mellem folk, som besøger lejligheden.

Jonas Larsen har mærket en voldsom interesse for klubben. Han fortæller, at der allerede har været cirka 400 besøgende, siden han åbnede den 28. december. Han mener derfor, at han snart bliver nødt til at flytte klubben til større lokaler.  

Borgmester i Nordfyns kommune Morten Andersen (Venstre) ser med alvor på sagen. 

- Jeg synes, at det er fuldstændig forrykt at man bare hænger det op på den måde, og på den måde inviterer til ulovligheder. Det tager jeg selvfølgelig stærkt afstand fra, og derfor forventer jeg også, at Fyns politi agerer på det med det samme. 

 

I følge Politiinspektør hos Fyns Politi, Benny Linde Larsen, er det ikke muligt at lukke stedet på baggrund af en flyer eller en Facebookgruppe. I tilfælde med hashklubber kan politiet tage loven om forbud mod ophold i bestemte lokaler i brug. Men en brug af den lov forudsætter, at der har foregået systematisk stafbare handlinger, eller at aktiviteter i lejligheden har skabt utryghed blandt naboer eller beboere i området.  

Hvis der bliver foretaget en undersøgelse på baggrund af flyeren, og det viser sig, at der finder strafbare handlinger sted, kan ejeren af lejligheden få forbud mod at opholde sig i lejligheden. Et brud på det forbud kan straffes med op til fire måneder. 

Oversigt

    Oversigt