I det fynske folks tjeneste

Rekord mange unge på kontanthjælp

Den økonomiske krise har sendt de unge ud af arbejdsmarkedet, og ikke siden 90'erne har så mange unge været på kontanthjælp.

02:15

21-årige Thomas Nielsen er en af de mange unge arbejdsløse på kontanthjælp

1 af 2

I Odense Kommune er der 611 mellem 16 og 29 år, som lige nu er på kontanthjælp. I Svendborg og på Langeland er det 340 og Faaborg-Midtfyn 267.

I Odense Kommune ser Social- og arbejdsmarkedsrådmand, Peter Rahbæk Juel alvorligt på sagen.

- Det er en rigtig rigtig stor udfordring, for det er unge mennesker, og unge mennesker skal jo være i uddannelse og være på vej ud på arbejdsmarkedet og kunne realisere deres drømme. Og vi kan også se, at da der var stor arbejdsløshed i 80'erne, mange af dem har aldrig fået fodfæste på arbejdsmarkedet, og det er nogle af dem der er på førtidspension i dag. Så det er meget alvorligt, når unge mennesker er uden for arbejdsmarkedet og ikke har en uddannelse, siger Peter Rahbæk Juel.

I kommunerne arbejder man på at få de unge i gang med uddannelse med de såkaldte uddannelsespålæg.

- Den unge er forpligtiget til at vælge en uddannelse, som personen vil starte på, og det er så det man laver en aftale om, og det er det man pålægger den unge at starte den uddannelse de har sagt at de vil starte på, siger Dennis Mølgaard Madsen, som er jobcenterchef i Odense Kommune.