I det fynske folks tjeneste

Rekorderstatning til fyret pædagogmedhjælper

[size=2]Rekordstor erstatning til fynsk pædagogmedhjælper. Odense kommune fyrede ham for mistanke om sex-overgreb, selv om politiet pure afviste sagen. [/size]

Løn året ud og 140.000 kroner i erstatning. Det er prisen for at fyre René Hansen.

Løn resten af året samt en erstatning på 140.000 kroner. Det kommer det til at koste Odense Kommune, at embedsmændene insisterer på at afskedige en pædagogmedhjælper.

Politiet frafaldt sagen

I november 2007 blev René Hansen anklaget for at have forgrebet sig på to børn i den Vollsmose-børnehave, han arbejdede i. Selv om Fyns Politi droppede sagen helt efter afhøringer, fyrede Odense Kommune pædagogmedhjælperen.

Siden har hans fagforening PMF forsøgt at få ham genansat men uden held. Lige før det ville ende med en voldgiftssag, har Odense Kommune nu tilbudt et forlig, hvor René Hansen får løn resten af året samt 140.000 kroner.

- Jeg tror ikke, at det er fordi, kommunen pludselig har fået en samvittighed. Det er fordi, den har haft en dårlig sag og nu vil have den lukket, siger PMF's fynske formand Frank Lundgren til TV 2/FYN.

Vil forbedre ansattes retssikkerhed

Børn- og ungerådmand Jane Jegind (V) vil ikke kommentere sagen, men det socialdemokratiske byrådsmedlem Jesper Kinch-Jensen vil nu på baggrund af René Hansens sag diskutere kommunens personalepolitik.

- Beløbets størrelse viser, at vi har haft en dårlig sag, siger han til TV 2/FYN.

- Jeg er bekymret for, at mænd ikke har lyst til at arbejde med børn i kommunen, hvis ikke vi får kigget på deres retssikkerhed. I mange sager viser det sig, at beskyldningerne om overgreb på børn ikke er berettigede, siger Jesper Kinch-Jensen.

René Hansen har i dag et vikarjob et andet sted på Fyn.

- Jeg er egentlig ligeglad med de 140.000 kroner. Jeg ville hellere have haft et håndtryk fra Odense Kommune og et tilbud om at vende tilbage til mit gamle job, siger René Hansen til TV 2/FYN.