Rekordmange lejer sommerhuse på Fyn

Udlejninger af feriehuse på Fyn mellem jul og nytår har slået alle rekorder. Både hos Sol og Strand og hos MOB-sommerhusudlejning oplever de en stigning i antallet af gæster.

Feriegæsterne strømmer til Fyn her mellem jul og nytår. Der har nemlig været en stigning på antallet af gæster, der har lejet feriehuse mellem jul og nytår. Både hos Sol og Strand og hos MOB-sommerhusudlejning har de oplevet en stigning på omkring 30-35 procent i antallet af gæster i forhold til samme periode sidste år. Det er især de tyske besøgende, der får kurven til at stige.

-Vi vil ikke holde nytår derhjemme, og vil vil ikke køre for langt. Vi ville også gerne være tæt på vandet, og det er derfor, at vi er her, fortæller Tina Siering fra Hamborg. Hun har sammen med sin familie lejet sind i Vejlby Fed for at holde nytår på Fyn.

Det er  tredje gang, at familien Siering besøger Danmark med børnene, men det er første gang, at de er rejst til Fyn, og indtil videre er familien kun begejstrede. 

-Vinden, bølgerne og stranden. Og så er det dejligt roligt her, forklarer hun.

Skandinavien er populær

Udlejningen af danske sommerhuse sætter nye rekorder i år og hos MOB sommerhusudlejning har de den største belægning nogensinde.

- Det er den største jul og nytår, vi har haft, det vil jeg sige, fortæller Torben Jersild, som er direktør hos MOB Sommerhusudlening i Middelfart.

Hos en af branchens største udlejere Sol og Strand er antallet af tyske gæster på Fyn i år steget med 44 procent. Og det mener de, skyldes noget bestemt.

- Der er simpelthen nogle destinationer, som bliver valgt fra. Jeg kan nævne Tyrkiet, Nordafrika og Paris, der stadig hænger lidt efter terrorangrebet. Hvor er det så sikkert at tage hen? Og der er Skandinavien efterspurgt, siger Kaj Frederiksen, Adm. Direktør hos Sol og Strand, Feriehusudlejning.

Familien fra Hamborg, som er nogle af de mange tyskere, der lige nu er i Danmark,  nyder deres tredje dag i Velby Fed.

- I går var vi i skoven og samlede skatte, fortæller Tina Siering fra Hamborg.

Der er rift om de danske sommerhuse, og branchen spår allerede nu en vækst i antallet af forhåndsbookninger til sommerhuse næste år.

 

 

 

Oversigt

    Oversigt