Rekordstor interesse for søfart blandt unge

Interessen for søfartsuddannelserne på Simac i Svendborg har aldrig været større blandt unge, som snart forlader gymnasiet.

I uge 43 modtager Simac 102 unge fra sidste årgang af gymnasiale uddannelser over hele landet i studiepraktik. Det er ny rekord og en stigning på 134 procent siden 2016, hedder det i en pressemeddelelse.

Som noget nyt tilbyder Simac og Svendborg Kommune i fællesskab gratis overnatning og fuld forplejning i de tre dage, de unge er i Svendborg,

Svendborg støtter med 50.000 kroner.

Det sker i håb om at gøre opholet så lækkert, at de unge både vælger en uddannelse på Simac, og at de bagefter slår sig ned i Svendborg.

- Kan vi få de unge til at vælge en uddannelse i Svendborg, kan det være, at de bliver så glade for byen og området, at de bagefter vælger at bosætte sig hernede, siger Lars Erik Hornemann, borgmester i Svendborg Kommune.

Under opholdet skal de unge følge teoriundervisning, de får værkstederne at se og indblik i livet på broen og i maskinrummet på et skib. Undervejs skal de også på besøg på Maersk Lines såkaldte triple-E-skib Mayview Maersk, som lægger til i Aarhus om torsdagen.

Ordningen med studiepraktik er et nationalt samarbejde mellem landets videregående uddannelser, hvor elever fra afgangsår på gymnasiale uddannelser kan smage på en videregående uddannelse i tre dage.

Det foregår i 2017 i dagene 25. til 27. oktober. Dagen efter - den 28. oktober - er der åbent hus på Simac.

Oversigt

    Oversigt