I det fynske folks tjeneste

Rekordstor interesse for søfart blandt unge

Interessen for søfartsuddannelserne på Simac i Svendborg har aldrig været større blandt unge, som snart forlader gymnasiet.

I uge 43 modtager Simac 102 unge fra sidste årgang af gymnasiale uddannelser over hele landet i studiepraktik. Det er ny rekord og en stigning på 134 procent siden 2016, hedder det i en pressemeddelelse.

Som noget nyt tilbyder Simac og Svendborg Kommune i fællesskab gratis overnatning og fuld forplejning i de tre dage, de unge er i Svendborg,

Svendborg støtter med 50.000 kroner.

Det sker i håb om at gøre opholet så lækkert, at de unge både vælger en uddannelse på Simac, og at de bagefter slår sig ned i Svendborg.

- Kan vi få de unge til at vælge en uddannelse i Svendborg, kan det være, at de bliver så glade for byen og området, at de bagefter vælger at bosætte sig hernede, siger Lars Erik Hornemann, borgmester i Svendborg Kommune.

Under opholdet skal de unge følge teoriundervisning, de får værkstederne at se og indblik i livet på broen og i maskinrummet på et skib. Undervejs skal de også på besøg på Maersk Lines såkaldte triple-E-skib Mayview Maersk, som lægger til i Aarhus om torsdagen.

Ordningen med studiepraktik er et nationalt samarbejde mellem landets videregående uddannelser, hvor elever fra afgangsår på gymnasiale uddannelser kan smage på en videregående uddannelse i tre dage.

Det foregår i 2017 i dagene 25. til 27. oktober. Dagen efter - den 28. oktober - er der åbent hus på Simac.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.