I det fynske folks tjeneste

Rektorer lukker ned for krævende studerende

De studerendes ønsker at få mere tid sammen med deres undervisere. SDU-rektor og formand for rektorkollegiet Jens Oddershede afviser det.

De studerendes ønsker at få mere tid sammen med deres undervisere. SDU-rektor og formand for rektorkollegiet Jens Oddershede afviser det.

Det er et frit land, vi lever i.

Sådan lyder reaktionen fra landets universitetsrektorer på, at tusindvis af studerende hvert år føler sig nødsaget til at købe privat undervisning til flere tusinde kroner for at ruste sig til deres eksamen.

Danske Studerendes Fællesråd slår ellers til lyd for, at staten afsætter penge til "minimum 20 konfrontationstimer" med deres undervisere, hvor pensum kan blive banket på plads, men den idé vinder ikke gehør hos rektorerne.

- Det ville da være fint, hvis de studerende ikke behøvede at købe ekstra undervisning, men vi lever i et frit land, siger formand for rektorkollegiet, Jens Oddershede.

- Meget af det, man køber, det er gentagelses-undervisning, hvor man gennemgår det samme igen og igen, og det er ikke noget, vi nødvendigvis skal levere, siger Jens Oddershede, der har en klar opfordring til de studerende:

- Jeg er med på, at nogle kan føle behov for at få gentaget de ting, vi underviser i. Men der kunne man jo også godt forestille sig, at den studerende brugte noget tid på at læse pensum en gang til, siger han.

Rektorerne påpeger, at konsekvensen af flere konfrontationstimer kan blive, at de studerende skal presses ind på endnu større hold end i dag.

- Hvis vi skulle bruge tid på at gentage undervisningen flere gange, så synes jeg måske ikke, at det nødvendigvis er den bedste brug af samfundet ressourcer.

- Vi kunne godt levere flere konfrontationstimer, men så skal vi bare undervise på endnu større hold, for der er kun den samme kage at skære skiver af, siger han.