Renden i Eriks Hale stoppet til

Ganske som museumsinspektør Erik Kromann i går forudså, er hullet i Eriks Hale ved Marstal i nattens løb blevet dækket til med sten.

Måske er det Vorherre. Og måske er det bare en gravko.

Uanset, så er det hul, som mange ærøboere havde frygtet ville opstå i Eriks Hale ved Marstal, i løbet af natten blevet dækket igen.

På TV 2/FYN i går sagde museumsinspektør Erik Kromann fra Marstal, at han var overbevist om, at Vorherre nok skulle hjælpe ærøboerne med at få lukket den rende, der efter den senere tids storme og højvande har gennembrudt den lange sandodde Eriks Hale. 

- Vorherre han er nok ved at trille et par sten ned i den rende, det er jeg sikker på, lød det fra Erik Kromann, som er museumsinspektør hos Marstal Søfartsmuseum.

Og jo.. Nu er renden dækket til.

Dermed kan ærøboerne i hvert fald midlertidigt ånde lettet op. På længere sigt er der håb om en mere permanent løsning, der ikke kræver hjælp fra oven, når uvejret slår sig løs.

Ærø Kommune har nemlig gennem flere år forhandlet med Kystdirektoratet om en sikring af Eriks Hale. Sidste forår sagde Kystdirektoratet ja til, at der anlægges en høfte ved den yderste sydøstlige del af Eriks Hale, samt at der kan anlægges en bred sandklit ved Halens tynde sted. Men det arbejde er endnu ikke begyndt.

Interview med Erik Kromann, TV2 /FYN tirsdag d. 5. januar

Se hele indslaget om Eriks Hale her:

Det som mange ærøboere har frygtet er nu sket. Den senere tids storm og højvande har gennembrudt den lange sandodde Eriks Hale ved Marstal på Ærø.

 

 

Oversigt

    Oversigt