I det fynske folks tjeneste

Dømt for underslæb: Nu er René Müller i gang igen

René Müllers selskab Prio Fyn var omdrejningspunktet for en omfattende handel med pantebreve og ejendomme, inden det blev ramt af konkurs. Müller røg senere i fængsel for underslæb.

René Müller, der i 2016 blev idømt tre års fængsel for underlæb mod Eik Bank, er igen aktiv i pantebrevsbranchen. Det skriver Dagbladet Børsen.

For to år siden blev René Müller dømt skyldig i underslæb. Nu er han aktiv igen.

Ifølge Børsen har et selskab, han er medejer af, investeret i flere pantebreve.

Hans kæreste har desuden opbygget en millionstor portefølje, og han har angiveligt stået for formidlingen af pantebreve til mindst én privat investor. 

Læs også Se hele dommen her: Østre Landsrets dom mod Müller

Op til finanskrisen var hans nu konkursramte pantebrevskoncern Prio Fyn med til at finansiere de handler med ejendomme, som et netværk af en række spekulanter, herunder blandt andet Kenneth Schwartz Thomsen, foretog mellem sig til kraftigt stigende priser.

Koncernens pantebreve blev desuden i stor stil belånt, hvilket førte til store tab for blandt andet den hedengangne Fionia Bank, da krisen indtraf.

Tvangsauktion

I fredags kunne Børsen fortælle, hvordan Kenneth Schwartz Thomsen er blevet direktør for en række selskaber, som køber billige huse på tvangsauktion og sælger dem videre kort tid efter til langt højere priser, hvorefter de bliver belånt med pantebreve, som i flere tilfælde overstiger salgsprisen på tvangsauktionen.

Læs også Politisag på vej mod René Müller

Køberen er revisoren Erik Friedlænder, som også har foretaget lignende handler internt mellem sine egne selskaber.

Hvis man følger pantebrevene, er en af de store kreditorer et selskab, som er ejet af René Müllers kæreste. 

Selskabet er desuden moderselskab til et firma, som er delvist ejet af René Müller, og som også har pant i ejendomme, hvoraf enkelte ejendomme er handlet efter samme metode.

Det er ikke lykkedes for Børsen at komme i kontakt med René Müller.
 

Ved du noget? Så send os et tip